Рисуваме митове – художествена работилница с Цветелина Спиридонова

Рисуваме митове
Художествена работилница с Цветелина Спиридонова

Цветелина Спиридонова завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и Национална художествена академия при проф. Петър Чуклев в специалност „Графика“.

Осъществява множество самостоятелни и групови изложби в България и по света. Нейни картини са в колекцията на Конгресменската библиотека във Вашингтон и Линдолс музей в Южна Африка. От 2010 година работи по проект Да спасим Океаните и Моретата. През 2020 г. двуезичното издание на нейната първа книга „Великото приключение на малкото китче Съни”. The Great Adventure of the Little Whale Sunny (двуезично издание)

В проект „Медея“ се включва за работа с деца от различните етнически общности в София и Пловдив като води художествени работилници. Произведенията на децата, създадени с нейна помощ, стават важен елемент от творческата концепция на проекта и са представени в поредица изложби: „Терен Медея“ в СХГХ и Квадрат 500, „Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета“ на откритите постаменти в градинката на НДК, „Деус екс махина или що е то античен театър“ на откритите поставени на площад Централен в Пловдив.

В рамките на работилниците за деца и големи, ще имате възможност да се докоснете до различни митологични теми и художествени техники, с които да сътворите своята картина или пластика.

Материалите за работа се осигуряват от „Легал арт център“.

Работилницата е подходяща за деца и възрастни.

ГРАФИК:

  • 24.04.2021 г. от 12.00 ч. 
  • 24.04.2021 г. от 14.00 ч. 
  • 25.04.2021 г. от 14.00 ч. 
  • 25.04.2021 г. от 16.30 ч.