Снежина Петрова: Театърът може да тушира конфликтите в училището

Снежина Петрова: Театърът може да тушира конфликтите в училището „Иска ми се театърът да не се страхува да прави радикални опити и в тях да има публика, която да го следва, за да го подкрепя. Това е една идеалистична представа, радикалните опити в началото винаги са били без публика. Но за театъра е нужно”. Това споделя актрисата и преподавателка в Нов български университет доц. Снежина Петрова в разговор за „въпреки.com”.

И продължава: „В музиката, в литературата, дори и да останеш неразбран във времето си, не е толкова фатално. Може би по-късно ще те разберат. Докато в театъра, ако не се случи тук и сега… Какво е успехът? Успехът е да достигнеш до публиката си. Да откриеш тази публика и тя да те открие. Трудно е на театъра сега, заради тези медии, които задоволяват апетита за зрелища и формират един вкус, който ако театърът следва е загубен. Театърът в момента много се колебае дали да го прави или не. Или ако продължи да го прави, според мен, няма да оцелее. Хората ще си останат да си гледат зрелищата в телевизорите и телефоните.

Театърът трябва да предложи нещо друго, но заради това нещо друго е хубаво още от училище някой да подскаже на децата – има и нещо друго. Освен тази двуизмерна реалност на телефона ви. Има фикция, която се случва в реално време”, убедена е Снежина Петрова.
Споделете

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ
Facebook Pagelike Widget
#CLIPCLAPMEDEA