„Гълъбът” на Патрик Зюскинд

Гълъбът на Патрик Зюскинд

Представлението “Гълъбът” излиза на 24.10.2009 на сцената на Народен театър “Иван Вазов”.

“Дали човек трябва непрекъснато да тъче света си, за да не позволява на дупките да се появят и нищото да го погълне? Не е нужно. Можеш просто да стъпиш в локва или да седнеш където ти се иска, без да мислиш дали ще се изцапаш. Съвсем сигурно е, че светът е цял, когато се грижиш за някого или нещо. И точно заради това е и решението ми този текст да се работи с двама актьори МЪЖ и ЖЕНА – вероятно семейна двойка. Цялата загриженост, която носят в себе си, мечтите им, неразбираемата им жестокост, страхът им от изчезване, болезненият им вятрешен проблясък, всичко това е изтрило надеждата и само сълзите на вярата и съмнението са доказателсво за тяхното цяло.

Представлението може да се разглежда като пътуване в една екзистенциална и естетическа задънена улица, където идентичността, смисълът и езикът рухват. Намерението ми е да създам една театрална поема. Какво очаква човек от другия, а то не идва и какво идва, когато не го очакваш? Кое и какво е това, което има своите приливи и отливи и има ли край. Гълъбът е всичко. Гълъбът е нищо. Живее, пърха и мърси по същата причина, по която и човекът , за да е по-малко мъртъв.”

Десислава Шпатова

“На хората не може да се разчита. Единственият начин да живееш в мир е да ги държиш далеч от себе си. Прекарвам по-голямата част от живота си в стаи, които непрекъснато се смаляват и на мен ми става все по-трудно да ги напускам” Патрик Зюскинд
Споделете

ОЩЕ ПРОЕКТИ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ
Facebook Pagelike Widget