„Кафе и Цигари”

skgi_266315_2179

Кафе и цигари” излиза на сцената на Татрална работилница “Сфумато” на 17.04. 2006 година. От 05.12.2007 представлението продължава своя живот на сцената на Нов драматичен театър “Сълза и смях”.

“Кафе и цигари” е авторски театрален проект, в който на игрови принцип е създаден сценария на бъдещия спектакъл. В продължение на три месеца актьорският екип импровизира и търси своите истории и сюжети, които раждат настоящия спектакъл.

КАФЕ И ЦИГАРИ е опит да се концентрираме в привидно малките жестове и смисли. Игра на детайлите около един бар, който разделя смешното от тъжното, бързото от бавното, съкровеното от показното, реалистичното от хипнотичното. Опит да преодолеем самотата, да артикулираме зависимостите си, да постигнем ,,лекотата” на битието.

Говорим много за цигари, но подразбираме зависимостите, на които неизменно робуваме.

“Детайлите ни определят като личности и в привидно лишените от смисъл ежедневности – между две всмуквания дим и две глътки се крие много повече индивидуалност, отколкото в позата, показността или привидното “голямо”. Зависимостите ни владеят и тяхното място в подсъзнанието и съзнанието ни е намерено по адски смешен начин в представлението – в оргазма на спрелия пушач, който пали цигара, в пиенето на късо, по-дълго и дълго кафе – едно след друго, в паленето на цигара след цигара и в търсенето на проблем, който не съществува…” Елена Пенева – Dnes.bg
Споделете

ОЩЕ ПРОЕКТИ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ
Facebook Pagelike Widget
#CLIPCLAPMEDEA