ТЕРЕН МЕДЕЯ

Изложбата представя всички етапи от реализацията и надграждането на проект „Медея“ – един от главните акценти в артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

През 2017 г. сдружение „Легал арт център“ печели финансиране по направление FUSE/СЛИВАНЕ  с концепция за театрален проект „Медея“, който се развива и в социалната сфера чрез провеждането на поредица от обучения и включване на деца от  различни етнически общности в театралния спектакъл „Медея“. Проектът изследва възможностите на съвременния театрален продукт да осъществява интеграционна и образователна роля.

Генезисът на конфликта МЕДЕЯ/ЯЗОН ще бъде представен през различни визуални материали, картини, фотографии, видеа, текстове и макети.

Изложбата представя психодраматичните работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Снежина Петрова и заснети от Найо Тицин,  художествените ателиета на Цветелина Спиридонова, фотографиите на Павел Червенков с актьорския екип на проекта, сценографските проекти на Зина Генч – асистент на проф. Катрин Брак в Akademie der Bildenden Künste München и нейни студенти, в сътрудничество със студенти от специалност „Сценичен дизайн“ на НБУ с преподавател д-р Христина Дякова, и резултатите от „clipclaptheatre – Кампания за подкрепа на образованието по театър за деца“, която Снежина Петрова стартира през 2018 г. Текстовете за изложбата са изготвени съвместно с Ивет Мишелфелдър – преподавател по театрознание в Akademie der Bildenden Künste München.

Плакат за рекламата на изложбата

  • „Медея“

Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира в партньорство с Нов български университет, Сдружение “Алианс за равни права и устойчивост”, Фондация “Аракс”, Организация на евреите „Шалом“, Пловдивски университет “Паисий Хилендарски“ и Гьоте-институт България.

Превод от старогръцки език на едноименната трагедия от Еврипид: гл. ас. д-р Георги Гочев и Петя Хайнрих

Участници и водещи на обученията: Снежина Петрова, Георги Гочев, Александра Гочева, Цветелина Спиридонова, Ася Иванова, Десислава Шпатова, Асен Аврамов и Найо Тицин.

  • „Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета“

Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община, Национален фонд „Култура“ и в партньорство с Фондация „Здраве и социално развитие“.


Екип: Снежина Петрова, Георги Гочев, Александра Гочева и Цветелина Спиридонова

  • #clipclaptheatre – Кампания за подкрепа на образованието по театър за деца

Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“ и в партньорство със Съюз на артистите в България.


Екип: Снежина Петрова, Теодора Симова, Илко Ганев и Фондация „Арс Милениум“

 

Полезни файлове

Прес съобщение и отзиви ПРЕГЛЕДАЙ
Прес съобщение / Press - ENG ПРЕГЛЕДАЙ
Изложба / Ehxibition - ENG ПРЕГЛЕДАЙ
Изложба Пана ПРЕГЛЕДАЙ
Изложба "Терен Медея" - схема СГХГ ПРЕГЛЕДАЙ


Проекти